ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

10 ιδέες για διακόσμηση με λουλούδια

λουλούδια στο σπίτι

ιδέες για διακόσμηση με λουλούδια

Η διακόσμηση με λουλούδια αποτελεί πραγματική αναζωογόνηση για τους εσωτερικούς χώρους. Φρεσκάρει την ατμόσφαιρα και ανεβάζει την ψυχολογία με τρόπο διακριτικό. Ιδιαίτερα τα λουλούδια στο σπίτι αποτελούν ένα φυσικό μέσο να τονιστεί η ζωντάνια αλλά και η ζεστασιά του προσωπικού χώρου.

Τα λουλούδια έχουν τη δύναμη σαν φυσικά στοιχεία να ζωντανεύουν οποιοδήποτε χώρο και να τονίζουν το χαρακτήρα του. Λουλούδια σε ζεστούς και απαλούς τόνους του πορτοκαλί, κίτρινου και ροζ αποτελούν ιδανική επιλογή για την είσοδο του σπιτιού. Στην κουζίνα ζωηρά χρώματα και λουλούδια με άρωμα δημιουργούν παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα. Για την τραπεζαρία και το σαλόνι οι επιλογές είναι πολλές! Από διακριτικά και κομψά μπουκέτα μέχρι πληθωρικές και εντυπωσιακές συνθέσεις θα ανανεώσουν και θα τονίσουν τον χαρακτήρα της διακόσμησης.

Πώς να διακοσμήσετε το σπίτι με λουλούδια

1. Επιλέξτε το ίδιο λουλούδι

Μία ασφαλής επιλογή για να δημιουργήσετε καθημερινά μπουκέτα στο ανθοδοχείο είναι η επιλογή του ίδιου λουλουδιού σε διαφορετικές αποχρώσεις. Συμπληρώστε με κομμένα φυλλώματα και δώστε στα βάζα την ζωντάνια που περιμένουν.

ιδέες για διακόσμηση με λουλούδια
Ορτανσίες: ιδανική επιλογή για το ανθοδοχείο. Έχουν μεγάλες ανθικές κεφαλές, επομένως χρειάζονται λίγα στελέχη για να γεμίζουν ένα μεγάλο βάζο. Είναι διαθέσιμες σε αρκετές αποχρώσεις. Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής στο ανθοδοχείο.

2. Επιλέξτε το ίδιο χρώμα

Λουλούδια και φυλλώματα στις αποχρώσεις του ίδιου ή κοντινών χρωμάτων μπορούν να δημιουργήσουν μοναδικά μπουκέτα. Τα διαφορετικά σχήματα και υφές του φυτικού υλικού θα δημιουργήσουν ενδιαφέρον ρυθμό. Το ενιαίο χρώμα θα οδηγήσει σε αρμονικό αποτέλεσμα.

ιδέες για διακόσμηση με λουλούδια
Το κόκκινο- μπορντό δεν περνάει ποτέ απαρατήρητο.

3. Αξιοποιήστε τα παλιά βαζάκια

Δεν είναι λίγες οι φορές που αναρωτιόμαστε τι να κάνουμε με τα μικρά βάζα, μπουκάλια και μπολ της κουζίνας. Βάψτε τα σε ένα ουδέτερο χρώμα, τοποθετήστε 3-4 με διαφορετικό ύψος σε έναν δίσκο και στολίστε τα με φρέσκα λουλούδια. Πρόταση ιδανική για το τραπέζι ή τον πάγκο της κουζίνας.

ιδέες για διακόσμηση με λουλούδια

4.Τοποθετήστε ένα μπουκέτο πλάγια στο ανθοδοχείο

Επιλέξτε μία απλή καθημερινή ανθοδέσμη και τοποθετήστε την πλάγια σε γυάλινο κυλινδρικό ανθοδοχείο. Η πλάγια θέση του μπουκέτου θα δώσει κατεύθυνση στο βλέμμα και μια πιο σύγχρονη οπτική στη διακόσμηση.

ιδέες για διακόσμηση με λουλούδια

5. Χρησιμοποιήστε «εναλλακτικά» ανθοδοχεία

Διακοσμητικά αλλά και χρηστικά αντικείμενα που εξασφαλίζουν τη στεγανότητα μπορούν να μετατραπούν σε «εναλλακτικά» ανθοδοχεία και να υποδεχτούν φρέσκα λουλούδια. Ακολουθήστε τις τάσεις της μόδας και την προσωπική αισθητική σας και δημιουργήστε τα δικά σας «ανθοδοχεία».

ιδέες για διακόσμηση με λουλούδια

6. Κρεμαστές συνθέσεις

Πιο ιδιαίτερες αλλά και πολύ εντυπωσιακές συνθέσεις είναι εκείνες που μπορούν να κρεμαστούν και να δώσουν πραγματικά άλλη διάσταση στη διακόσμηση. Οι κρεμαστές συνθέσεις είναι επίσης ιδανικές για εξωτερικούς χώρους ( μπαλκόνια, κήπους, πέργκολες, καθιστικά).

ιδέες για διακόσμηση με λουλούδια

7. Συμπεριλάβετε φυλλώματα και καρπούς

Οι διακοσμητικοί καρποί και τα φυλλώματα θεωρούνται συμπληρωματικά υλικά στη διακόσμηση με λουλούδια. Ωστόσο είναι αυτά που σε μεγάλο βαθμό καθορίζουν το ύφος και την τελική εμφάνιση μία σύνθεσης. Ακόμα και στα καθημερινά μπουκέτα τα φυλλώματα και οι καρποί δίνουν το χρώμα και το άρωμα της εποχής. Δεν είναι λίγες οι φορές που τα ανθοδοχεία στολίζονται αποκλειστικά με φυλλώματα και διακοσμούνται με καρπούς.

ιδέες για διακόσμηση με λουλούδια

8. Λουλούδια στα ράφια

Αξιοποιήστε και τους πιο μικρούς χώρους δημιουργώντας λουλουδάτες γωνιές. Στην κουζίνα, στο καθιστικό, στη βιβλιοθήκη ακόμα και στο υπνοδωμάτιο, μικρές συνθέσεις με λουλούδια πάνω στα ράφια θα αναβαθμίσουν την ατμόσφαιρα.

ιδέες για διακόσμηση με λουλούδια

9. Επενδύστε στο χρώμα

Συνήθως αφού ολοκληρωθεί η βασική διακόσμηση του σπιτιού, ψάχνουμε τρόπους για να εντάξουμε το χρώμα σε αυτό. Τα λουλούδια είναι ο πιο άμεσος τρόπος! Από κλασικό μέχρι μοντέρνο, από χειμερινό μέχρι καλοκαιρινό, όποιο κι αν είναι το διακοσμητικό στιλ που επικρατεί στον χώρο υπάρχουν δεκάδες χρωματικοί συνδυασμοί λουλουδιών που μπορούν να το υποστηρίξουν.

ιδέες για διακόσμηση με λουλούδια

 

10. Αναδείξτε μικρές γωνιές

Οι μικρές γωνιές του σπιτιού που συνήθως μένουν αναξιοποίητες είναι αυτές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη διακόσμηση. Πάνω σε ένα βοηθητικό τραπεζάκι, ένα ιδιαίτερο κομοδίνο ή ακόμα ένα μικρό ράφι τοποθετήστε μία σύνθεση φρέσκων λουλουδιών. Σε αυτή την περίπτωση μην φοβηθείτε την υπερβολή! Οι μεγάλες, καλοφτιαγμένες συνθέσεις μαγνητίζουν το βλέμμα χωρίς καθόλου να το κουράζουν.

ιδέες για διακόσμηση με λουλούδια

Leave a Response