ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

10 Χριστουγεννιάτικα κεριά

christmas candles

Τα κεριά και φυσικά το φως τους έχουν ανά τους αιώνες διάφορους συμβολισμούς. Κυρίως όμως έχουν συνδεθεί με τη φιλοξενία αλλά και το καλωσόρισμα. Στη χριστιανική παράδοση τα κεριά τις ημέρες των εορτών τοποθετούνται κυρίως στα παράθυρα και συμβολίζουν το Αστέρι της Βηθλεέμ.

Στη διακόσμηση τα κεριά αποτελούν σημαντικά διακοσμητικά – ατμοσφαιρικά στοιχεία. Είναι αυτά που «ζεσταίνουν» την ατμόσφαιρα και δημιουργούν ένα φιλικό περιβάλλον. Βρίσκουν τη θέση τους και κάθε διακοσμητική εφαρμογή και φυσικά δεν μπορούν να λείπουν από τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Ιδιαίτερα δημοφιλή και αγαπημένα είναι και τα αρωματικά κεριά που ικανοποιούν και την αίσθηση της όσφρησης! Για την περίοδο των Χριστουγέννων τα αρώματα της κανέλας, του γαρύφαλλου, της βανίλιας, του τζίντζερ, της καραμέλας, του κέδρου και των φρούτων του δάσους πρωταγωνιστούν.

 

Συνθέσεις με κεριά για τα Χριστούγεννα

christmas candlesΧριστουγεννιάτικα κεριά από απλά υλικά που μπορούν να συμπληρώσουν οποιαδήποτε εορταστική διακόσμηση. Η βάση είναι ένα απλό ζινκ κουβαδάκι που φιλοξενεί ένα λεπτό και λευκό κερί. Στολίζεται με διακοσμητικό αστέρι που μοιάζει με μπισκότο. Γεμίζεται με φυσικά κλαδιά έλατου και καρύδια.

 

christmas candlesΕορταστικό κερί σε σύνθεση με γήινα χρώματα. Διαχρονική πρόταση σε κεραμικό κασπώ. Ιδανικό κερί και για δώρο.

 

christmas candlesΚόκκινο κερί σε στεφάνι πλεγμένο με φυσικά γυμνά κλαδιά. Η σύνθεση ολοκληρώνεται με διακοσμητικά σε φυσικό αλλά και εορταστικό ύφος.

 

christmas candlesΤο λαχανί είναι ένα χρώμα που δεν συναντάμε εύκολα στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Ωστόσο με τους σωστούς συνδυασμούς δημιουργεί χαρούμενη αίσθηση με φόντο το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 

christmas candlesΚομψή και διαχρονική σύνθεση με λευκά κεριά. Ένα γκρι κασπώ με ιδιαίτερο σχήμα στολίζεται με κουκουνάρια, έλατο, φυσικά και ασημένια κλαδάκια, μικρές λευκές μπάλες και λαμπερά αστεράκια. Τα δύο λευκά κεριά στο κέντρο δίνουν ύψος σε όλη την εορταστική σύνθεση.

 

christmas candlesΈνα ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο κηροπήγιο με αίσθηση κλασικής πολυτέλειας. Η βάση που μοιάζει βγαλμένη από την κλασική εποχή συνδυάζεται με χρυσούς λεπτεπίλεπτους κηροστάτες. Το κόκκινο αλλά και το πράσινο από το moss ενισχύουν την εορταστική διάθεση.

 

christmas candlesΛευκό κλασικό κερί μέσα σε ένα ιδιαίτερο στεφάνι από κουκουνάρια. Ιδανικό για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με rustic ύφος.

 

christmas candlesΤο μπλε συνεχίζει να αποτελεί αγαπημένο χρώμα και για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Συνδυάζεται ιδανική με το ασημί και μαζί με τα «χιονισμένα» κουκουνάρια δημιουργείται μια φρέσκια χριστουγεννιάτικη πρόταση.

 

christmas candlesΈνας ξύλινος δίσκος αστέρι είναι η βάση για αυτή τη minimal χριστουγεννιάτικη σύνθεση. Τα λευκά κεριά γίνονται φόντο για το επίσης λευκό και ξύλινο ταρανδάκι.

 

christmas candlesΤο κόκκινο δεν μπορεί να λείπει από τις χριστουγεννιάτικες επιλογές. Κλασική εορταστική σύνθεση με κόκκινο κερί και τριαντάφυλλα. Ιδανική πρόταση για την κεντρική διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για το στολισμό γαμήλιου τραπεζιού την περίοδο των Χριστουγέννων.

Leave a Response