ΝΕΑ-ΑΝΘΟΣΚΟΠΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Fleuramour 2017 Belgium

Κείμενα – Φωτό: ΣΑΝΚΑ

Στις 21-24 Σεπτεμβρίου  στο πανέμορφο κάστρο του Alden Biesen στο Βέλγιο έγινε και φέτος η Fleuramour για 21η φορά με 15.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Υπήρχαν περισσότερα  από 150.000  φρέσκα λουλούδια και περισσότερους από 150 floral designers από όλο τον κόσμο!

Στην διοργάνωση αυτή να θυμίσουμε ότι είχε λάβει το 2015 μέρος και η ελληνική ανθοδετική ομάδα του Συλλόγου Ανθοπωλών Αττικής με σημαντική παρουσία. Έτσι και φέτος  δεν θα μπορούσαμε να λείψουμε από αυτό το σημαντικό ευρωπαϊκό  floral event. Αυτή την χρονιά το θέμα της έκθεσης εστίαζε On Culture!

Οι συμμετέχοντες ανθοδέτες σχεδίασαν τις δημιουργίες τους μέσα από την οπτική της συνολικής προσέγγισης του κόσμου, του τρόπου ζωής των ανθρώπων αλλά και μέσα από τις αξίες, τα ήθη και τα έθιμα των πολιτισμών του κόσμου. Στη διοργάνωση συμμετείχαν πολύ σημαντικοί floral designers καταξιωμένοι και διακεκριμένοι όχι μόνο σε διαγωνισμούς στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο!

Ενδιαφέρουσες δημιουργίες παρουσίασαν η ΝATALIA Zizko στο κεντρικό χώρο του κάστρου σχεδιάζοντας ένα καταπληκτικό καρουσέλ με πολύχρωμα άνθη, η NATALIA SAKALOVA στην διακόσμηση του ναού με πανέμορφους  κρεμαστούς κήπους! Άλλοι floral designers  που συμμετείχαν από το Βέλγιο είναι οι Tom De Houwer, Moniek Vanden Berghe, Geert Pattyn, HildeDe Mol, Stefan Van Berlo.

Από την Κίνα ο Κochim με την ομάδα του, από την Ιαπωνία ο Naoki Sasaki, από την Γαλλία ο Frederic Dupree, η Charline Bernard, από την Ρουμανία ο Nicu Bocancea και η Elsa Fodor, από την Ρωσία η Ulviya Akmhedova και η Natalia Zizko, από την Ισπανία ο Carles Fontanila, από την Ολλανδία  ο Fran Timmerman, η Yvonne Scheenloop και η Lucinda Van Der Ploeg, από την Ιταλια η  Angelica Lacarbonara, ο Ivan Bergch, ο Fabio Pedone και ο Rudi Cassati. Από την Αμερική ο Aniko Kovacs.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε ο διαγωνισμός καπέλου που γίνεται με πάρα πολλές συμμετοχές από τους επισκέπτες οι  οποίοι παρουσιάζουν στην κριτική  επιτροπή εντυπωσιακές συνθέσεις πάνω στα καπέλα τους. Οι profesionals florist είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να ενημερωθούν στα floral  trends και τις νέες τεχνικές κατά την διάρκεια της παρουσίασης του ανθοπωλείου του μέλλοντος με τίτλο Concept Store.

Leave a Response