ΑΝΘΗ

Ο Ηλίανθος στο γάμο, βάπτιση, διακόσμηση

ανθοδέσμη με ηλίανθουςΚαθημερινή αλλά εντυπωσιακή ανθοδέσμη με πρωταγωνιστή τον ηλίανθο!

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά λουλούδια για να γίνει κεντρικό στοιχείο στολισμού του γάμου και της βάπτισης! Ο Ηλίανθος χάρη στο έντονο χρώμα του αλλά και τις μεγάλες ανθικές κεφαλές κεντρίζει το ενδιαφέρον και δημιουργεί εντυπωσιακές διακοσμητικές συνθέσεις. Φυσικά είναι κατάλληλο λουλούδι και για πιο καθημερινές ανθοδέσμες και συνθέσεις δώρων.

Χρώμα: Παρόλο που ο ηλίανθος είναι συνυφασμένος με το κίτρινο χρώμα στα πέταλα και το καφές στο κέντρο του άνθους, ωστόσο υπάρχουν και ποικιλίες με πορτοκαλί, μπορντό και εκρού χρώμα πετάλων.

Μορφή άνθους: Έχει την τυπική μορφή των Asteraceae. Υπάρχουν ποικιλίες με πολύ μεγάλα ή μικρότερα άνθη και με μονές ή διπλές σειρές πετάλων.

στολισμός με ηλίανθους
Οι ηλίανθοι έχουν συνδυαστεί με κάλλες, αγάπανθους, ζέρμπερες και καλλωπιστικά φυλλώματα για τον στολισμό καλοκαιρινού γάμου.

Οδηγίες συντήρησης για τον καταναλωτή:

  • Ο ηλίανθος καταναλώνει πολύ νερό, επομένως χρειάζεται συχνά να συμπληρώνεται το νερό του ανοδοχείου.
  • Προτιμότερα είναι τα γυάλινα βάζα για την τοποθέτηση των ηλίανθων.
  • Τα κοτσάνια του ηλίανθου πρέπει να κόβονται διαγώνια και τα φύλλα που δεν χρειάζονται να αφαιρούνται.

Συμβολισμός: Ο ηλίανθος είναι το λουλούδι του ήλιου αλλά συμβολίζει και τη βαθιά αγάπη.

Ηλίανθιος – Συνδυασμοί λουλουδιών

Ζέρμπερες, γλαδίολοι, μαργαρίτες, ντάλιες, τριαντάφυλλα, σελόζιες, χρυσάνθεμα πομ-πομ ακόμα και σκέτη γυψοφίλη είναι μερικά από τα κομμένα λουλούδια που μπορούν να συνδυαστούν με τον ηλίανθο. Το φθινόπωρο και το χειμώνα ο ηλίανθος μπορεί να συνδυαστεί με ξηρούς καρπούς, φρούτα και φυλλώματα και να δημιουργήσει υπέροχες συνέσεις γεμάτες συναισθήματα και χρώμα.

 

διακόσμηση με ηλίανθο
Ηλίανθοι και χαμομήλια διακοσμούν μία rustic κανάτα.

Leave a Response