ΓΑΜΟΣ

Στολισμός γάμου με ελιά

Στολισμός γάμου με ελιά

Η ελιά είναι ένα από τα αγαπημένα και πιο διαχρονικά θέματα για στολισμό γάμου. Είναι το σχήμα των φύλλων, το χρώμα αλλά και η υφή τους που δίνει στην ελιά καλλωπιστικό χαρακτήρα. Τα φύλλα στην πάνω επιφάνειά τους έχουν το χαρακτηριστικό σκούρο πράσινο – χακί χρώμα και την υφή του δέρματος. Η κάτω επιφάνεια είναι πιο χνοώδης στην υφή και έχει ένα χρώμα γριζοπράσινο που στο φως του ήλιου φαίνεται ασημί.

Η ελιά στη διακόσμηση του γάμου

Πάνω όμως από όλα αυτά, η ελιά είναι ένα τόσο δυνατό ελληνικό στοιχείο που παραπέμπει άμεσα στον πολιτισμό και την ελληνική παράδοση. Στην ελιά έχουν αποδοθεί διάφοροι συμβολισμοί στο πέρασμα των αιώνων. Ανάμεσα σε αυτούς είναι η γαλήνη, η προστασία και η οικογενειακή παράδοση.
Επιπλέον είναι τόσο συνδεδεμένη με την ελληνική φύση που μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί σε έναν γάμο σε νησί, σε βουνό, στην ύπαιθρο ή σε έναν γάμο στην πόλη. Τέλος η ελιά δεν έχει εποχή! Μπορεί να βρει τη θέση της τόσο στους ανοιξιάτικους – καλοκαιρινούς γάμους όσο και στους χειμωνιάτικους- φθινοπωρινούς.

 

Στολισμός με ελιά συνδυασμοί

Τα κλαδιά της ελιάς δημιουργούν υπέροχες γιρλάντες που έχουν εφαρμογή σε πολλές διακοσμήσεις. Στη διακόσμηση του γάμου η ελιά μπορεί να συνδυαστεί με πάρα πολλά λουλούδια αλλά και φυλλώματα. Φυσικά μπορεί άνετα να υποστηρίξει την τάση του greenery που τα τελευταία χρόνια είναι πολύ δημοφιλής.
Για έναν κλασικό και κομψό στολισμό η ελιά μπορεί να συνδυαστεί με τριαντάφυλλα, παιώνιες, λυσίανθους, ορχιδέες και ορτανσίες. Μια πιο φρέσκια νότα δίνει ο συνδυασμός της ελιάς με λευκές ζέρμερες. Για πιο νεανική διάθεση τα κλαδιά της ελιάς μπορούν να συνδυαστούν με αγριολούλουδα. Για όσους τολμούν τις νέες τάσεις οι ελιά μπορεί να συνδυαστεί με αποξηραμένα άνθη, στάχυα και λεβάντες.

Στολισμός γάμου με ελιά

Κομψός και πολυτελής στολισμός με ελιά

Επισημότητα, κομψότητα και πολυτέλεια είναι τα χαρακτηριστικά αυτού του γαμήλιου στολισμού. Η τελετή και η δεξίωση του γάμου πραγματοποιήθηκαν σε ένα κτήμα μεσογειακού ύφους με λίθινους διαδρόμους και πετρόχτιστους τοίχους.
Τα βασικά συστατικά της διακόσμησης, εκτός από τα κλαδιά ελιάς ήταν τα διακοσμητικά αντικείμενα και βάσεις σε χρυσό χρώμα. Το λευκό χρώμα σε κεριά, τραπεζομάντηλα και επιφάνειες δημιουργούσε το κατάλληλο φωτεινό φόντο για τις συνθέσεις. Οι λυσίανθοι τα τριαντάφυλλα και ο ευκάλυπτος willow κάνουν έντονη την παρουσία τους.

Τα λουλούδια στις αποχρώσεις του λευκού και του σομόν συνοδεύουν αρμονικά τα γκριζοπράσινα φυλλώματα και χαρίζουν την κομψότητα στο στολισμό. Για τη διακόσμηση έχουν επιλεγεί αντικείμενα με λεπτές γραμμές και μοντέρνο σχεδιασμό. Το design και το χρυσό τους χρώμα ενισχύουν την αίσθηση της κομψότητας και της πολυτέλειας.

Η νυφική αψίδα αποτελούσε το βασικό στοιχείο του στολισμού. Είχε δημιουργηθεί με ευκάλυπτο willow, κλαδιά ελιάς, τριαντάφυλλα και λευκές ορχιδέες dentrobium. Την αψίδα συνοδεύουν ορθογώνιες ανθοστήλες με χρυσό χρώμα και απλό – κομψό σχεδιασμό. Οι ανθοστήλες φιλοξενούν πλούσιες συνθέσεις σε επίσης χρυσές βάσεις. Στην χαμηλότερη ανθοστήλη έχει τοποθετηθεί ένα μοντέρνο terrarium σε χρυσό χρώμα, με λευκά κεριά.

Στολισμός γάμου με ελιά
Στη δεξίωση το τραπέζι των νεόνυμφων έχει στολιστεί με μία γιρλάντα από κλαδιά ελιάς. Στον στολισμό συμμετέχουν και μικρές συνθέσεις με ανεμώνη και ελιά. Τα χρυσο-χάλκινα κηροπήγια δίνουν ύψος αλλά και κομψότητα στον στολισμό.

Στολισμός γάμου με ελιά
Για τα τραπέζια των καλεσμένων έχουν επιλεγεί μοντέρνες βάσεις με γεωμετρικό σχεδιασμό και φυσικά χρυσή απόχρωση. Στις ανθοσυνθέσεις τα λευκά λουλούδια του γάμου συνδυάζονται με κλαδιά ελιάς.

Leave a Response